02/11/09

topul criticilor de poezie

deşi sunt mai degrabă retractil când vine vorba despre… deşi sunt conştient că mă expun astfel teribil, Ioana m-a provocat aici şi nu-mi place să bat în retragere. aşa că o provoc şi eu. şi o dată cu ea, se subînţelege, pe toţi cei care intră pe această pagină. dar nu numai:

1. ce critici de poezie citiţi? (maxim 10)
(nominalizaţii)

2. care dintre ei vă inspiră încredere? (top 5)
3-4. cel mai (in)credibil? (unul singur plus (se subînţelege, încă) unul)
5. cel mai harnic/activ? (unul singur)
6. cel mai puţin harnic (caut un sinonim pt. leneş :D – pt. scrierea pe diplomă)/ cel mai inactiv (unul singur)
(premiaţii)

cei chemaţi să răspundă sunt cei care citesc cărţi de poezie, deci, în linii mari, cei care le scriu (nu vă jenaţi, asta e situaţia… momentan)

termen: 10 zile

la sfârşit adunăm punctele şi anunţăm câştigătorii. pentru punctele 2-5 dăm diplome, pentru 6 dăm cărţi :D. cei care doresc să doneze cărţi de poezie pentru premiere sunt invitaţi cu drag.

premierea: la târgul Gaudeamus

Se caută:

Gazdă la târg - o editură cu stand
Moderator – un poet sau un critic tânăr. sau, şi mai bine, un cristian?
Sponsor – pentru banii de diplome, în principiu… eventual şi pt. pişcoturi :D

de Juriu nu e nevoie, că numărăm voturile împreună (aici, pe blog)

preluare-mediatizare pe alte bloguri – la liber

Regulament, explicitare: la punctul 2 topul final e dat de numărul de puncte, astfel: primul clasat în fiecare top individual acumulează 5 puncte, al doilea 4 ş.a.m.d. la 3-6 - în funcţie de numărul de ori de câte e nominalizat fiecare din… nominalizaţi (sic)

Later Edit: pot vota doar bloggerii şi cei ce deţin un cont pe un blog colectiv. Nu se votează “anonim”.
Alte detalii în curând.

În curând, liber la vot!!!! :) (nu încă)

Later later Edit: nu la Gaudeamus şi nu în această lună
Later later later Edit: de fapt nici în acest an. (şi poate că nici la anul)

2 commenti:

ioana ha detto...

Daca tot vad ca nime nu s'a incumetat (probabil poetii se tem sa faca liste cu criticii de poezie pe care-i agreeaza si cu atit mai putin cu ceilalti), hai sa-ti fac topu meu de critici de poezie, cu precizarea ca locurile nu sint neaparat adjudecate (1 poate fi si 2 si 3)
Dintre cei maturi:
1. Al. Cistelecan.
2. Marin Mincu.
3. Gh. Grigurcu.
4. Ion Pop.

Ar mai fi in topul meu A.D. Rachieru (desi de-o bucata nu prea ma incinta) si Mircea A. Diaconu (la fel, de ceva timp scrie mai bine eseistica plecind de la proza sau jurnale).
Dintre cei tineri, nu-i citesc decit pe bucurestenii Daniel Cristea-Enache, Paul Cernat,Mihai Iovanel, pe sibianul Andrei Terian si pe ieseanca (normal, nu?) Emanuela Ilie.
Daca e vorba de critica poeziei, mai multe nume nu prea fac fata cu brio inflatiei de titluri, bune si proaste, care umplu azi piata...Ar mai fi critici "generalisti" (exista termenul asta?), dar care cind e vorba de poezie, cam scirtiie, o cam dau in bara descriind sau, mai rau, "narativizind" textul poetic, de te doare capul si nu alta...

dani_el ha detto...

nu dadusem eu inca drumul la "vot". nu mai e valabil pt. Gaudeamus, am amanat ca sa includ in ceva un pic mai serios, cu "mediatizare multipla" etc, am translatat aici de pe celalalt blog doar ca sa "depozitez" undeva punctul de plecare. dar voi tine cont de comentariul tau la momentul potrivit :)

 
Locations of visitors to this page