23/09/09

un fel de nu stiu ce...

mi se pare trist cand un om se apuca sa-l acuze (eronat) de lipsa de documentare pe un alt om cand el insusi nu s-a documentat.

redau mai jos un scurt "dialog" (recuperat partial de pe aceasta pagina a Retelei literare... primele doua mici comentarii nu le-am putut recupera), iar la sfarsit ii raspund poetei Angela Furtuna la intrebari:


3. Comentariu publicat de Daniel D. Marin cu 7 minute în urmă:

de fapt aceste detalii nu se gasesc nici pe site-ul oficial. le-am solicitat mai demult si pe e-mail organizatorilor (vrand sa mediatizez si eu evenimentul), dar nu mi le-au trimis. am aflat, in schimb, despre mici... anomalii... unii din participantii la festival nu au asigurata cazarea, transportul nu li se deconteaza.... iar in cadrul festivalului nu are loc nici macar un singur moment poetic bulgaresc... sigur ca da, din pricina crizei financiare... numai ca asa, cu exceptia momentului poetic de vineri seara (unde va urez succes), pare mai mult un festival judetean...

4. Comentariu publicat de Angela Furtuna cu 28 secunde în urmă:

Remarc faptul ca simtiti nevoia sa discreditati. O suficienta si o aroganta care tradeaza lucruri nu tocmai frumoase.

5. Daniel D. Marin: spuneam doar ca sunt mici scapari si un pic de lipsa de transparenta, nimic mai mult. si faptul ca mie nu-mi pare un festival tocmai balcanic, dar nu stiu in ce masura aceasta opinie a mea se numeste dorinta de discreditare. oricum, in cazul in care se va dovedi cumva ca m-am inselat (adica dupa festival) voi mai face un comentariu aici si voi recunoaste acest lucru. sper sa se dovedeasca a fi un festival ireprosabil, iar de la anul sa inceapa totusi sa fie cu adevarat balcanic! (si va asigur ca in momentul in care insasi dumneavoastra veti avea exigentele mele legat de orice alt festival nu va voi suspecta nici de aroganta, nici de suficienta)

cele bune,
Daniel

6. La 1:23pm în Septembrie 23, 2009, Angela Furtuna a spus...

Domnule Daniel D. Marin,

Nu va cunosc si nu mi-au placut insinuarile dv. in legatura cu evenimentul din Braila.
Nu stiu ce intentii aveti, insa lipsa de eleganta a discursului dv. m-a determinat sa sterg mesajele dv.
Fara sa dati nume si fapte, doar acuzati, insinuati si murdariti.
Nu facem parte din acelasi club.

Angela Furtuna


7. La 1:35pm în Septembrie 23, 2009, Angela Furtuna a spus...

Spuneti, va citez: "spuneam doar ca sunt mici scapari si un pic de lipsa de transparenta, nimic mai mult. si faptul ca mie nu-mi pare un festival tocmai balcanic, dar nu stiu in ce masura aceasta opinie a mea se numeste dorinta de discreditare. oricum, in cazul in care se va dovedi cumva ca m-am inselat (adica dupa festival) voi mai face un comentariu aici si voi recunoaste acest lucru. sper sa se dovedeasca a fi un festival ireprosabil, iar de la anul sa inceapa totusi sa fie cu adevarat balcanic! (si va asigur ca in momentul in care insasi dumneavoastra veti avea exigentele mele legat de orice alt festival nu va voi suspecta nici de aroganta, nici de suficienta)

cele bune,
Daniel "

dar nu e nimic concret in spusele dv. Doar insinuari de genul "mici scapari si un pic de lipsa de transparenta". Simt in ceafa respiratia rece a celui ce sta sa ridice piatra, etern haituitor al celor ce incearca sa faca ceva.
Nu se simte dorinta de Bine si de progres. Doar eterna romaneasca pofta de a pune totul sub semnul discreditului.
Nu stiu ce sunteti dv., ce stiti despre conditia scriitorilor sau a bibliotecilor din Romania, si nici daca va preocupa cumva scoaterea tarii din niste blocaje imense, care sunt in primul rand mentale.

Eu regret ca ne-am cunoscut. Astfel.
In general, regret pofta asta de a distruge totul de care dau dovada multi conationali.
Trimitere Comentariu Înapoi Vizualizare Execuţie Adaugă ca prieten Ştergere comentariu

8. La 1:37pm în Septembrie 23, 2009, Angela Furtuna a spus...

Si sunteti arogant.
Aveti exigente, dv., NUMAI DV., de parca ati inventat coada la pruna.
Dar dv. ce ati realizat pana la ora actuala? ce faceti dv., inafara de ham ham, asa incat sa va permiteti atata lipsa de modestie?


9. Daniel D. Marin:

Stimata poeta,

era doar o simpla "opinie pre-festival" (bazata, va asigur, pe adevar. puteti verifica si singura cele 2-3 lucruri pe care le-am spus vizavi de editia de anul acesta a festivalului. daca insa va mentineti parerea ca sunt insinuari, puteti interveni aici: http://danieldmarin.wordpress.com/. voi face probabil o scurta postare pe acest subiect) fara nici un fel de restrictie si sa aratati pe ce va bazati cand ma suspectati de insinuari).

Imi cer scuze daca v-am deranjat cu ceva, chiar n-am intentionat.

Toate cele bune,
Daniel

10. PS: Scuze, adresa site-ului e: http://danieldemarin.blogspot.com/
v-am raspuns acolo


Sa mentionez acum pe ce m-am bazat cand am spus "mici scapari si un pic de lipsa de transparenta":

1. mici scapari:

- nu exista nici macar un scurt moment poetic bulgaresc in cadrul festivalului (asa cum se poate observa din programul postat pe Internet de doamna Angela Furtuna)
- nu se deconteaza transportul si nu se asigura cazarea pentru toti participantii, chiar daca ei au fost alesi, dupa cum mentioneaza doamna Furtuna in postarea dumneaei, de catre un juriu (""Jurizarea efectuată (pe bază de dosare înscrise) de către reprezentanti ai Uniunii Scriitorilor din România în vederea desemnării participanţilor la a III-a ediţie a Festivalului Poeţilor din Balcani, Brăila 2009, a fost finalizată. Vor participa la evenimentele 2009 următorii scriitori români: Nicolae BĂCIUŢ, Angela FURTUNĂ, Victoria MILESCU, Ofelia PRODAN, Octavian SOVIANY, Adrian SUCIU, Aurel ŞTEFANACHI"") - stiu acest lucru chiar de la unul dintre participanti (caruia nu i se asigura si nu i se deconteaza), dar aflasem inca dinainte chiar de la... organizatori


2. un pic de lipsa de transparenta:

- nu se mentioneaza in nici un loc de pe site-ul oficial (cel putin pana in acest moment) in ce consta concursul (sau jurizarea), mai exact care e obiectul jurizarii, in schimb se mentioneaza: ""Sâmbătă, 26.09.2009, Ora 19.00: Festivitatea de premiere şi recital liric al poeţilor premiaţi""

- nu mi s-a raspuns de catre organizatori la intrebarile pe care le-am formulat pe e-mail, desi am fost asigurat ca voi fi informat in cel mai scurt timp si mi se va trimite si programul festivalului - acest lucru in contextul in care mi-am exprimat dorinta de a mediatiza acest festival.

Nessun commento:

 
Locations of visitors to this page