26/11/07

Lovinescu & Spirite încinse la Cafeneaua Erotică

momentul Breban în Club A

reacţiile la acest post aici

Ati auzit de E. Lovinescu este o întrebare a scriitorului N. Breban adresată (nedrept) unei întregi generaţii după ce a fost întrebat în numele căror instanţe critice îşi permite să ne spună ceva despre opera sa. Aşa aş descrie, pe scurt, reacţia unui "monstru sacru" atunci când dialogul lipseşte. De partea cealaltă, Ovia Herbert, protagonistul din colţul unei săli, asimilat unei întregi generaţii. Un Ovia Herbert pe care eu nu îl aprob, pentru că în loc de o polemică, oricât de în contradictoriu, a preferat calea cea mai scurtă spre înjurătură. Când ar fi putut să aplice o “corecţie” de cunoştinţe de literatură universală, pentru că Breban l-a rugat, pe un ton cât se poate de ok, şi în defensivă, zic eu, să-i spună ceva despre Palahniuk, ca recomandare de lectură. Abia asta m-aş fi aşteptat să producă dezbatere. Şi poate că “bătrânul Breban” ar fi fost pus în dificultate, ar fi fost prins în "off-side". Da, a existat un astfel de moment. Pe care Ovia l-a ratat lamentabil. S-a comentat deja, poate prea mult, şi nu ştiu dacă se observă imaginea. Nu e vorba aici (doar) despre obrăznicie agresivă, gratuitate etc. Ci de o (in)cultură a dialogului. În Club A s-a ţipat, pus la zid. Dar dintr-un singur colţ.

1 commento:

Anonimo ha detto...

reactiile "la obiect" de pe hyper:


2.

ddm, tu ce mai vrei?
De Palahniuk am spus eu si nu Ovia Herbert. Pe Breban nu l-a injurat nimeni, aparatorul justitiei literare ce esti tu. Tu si Lorena Lupu, care mi-a reprosat ca am o voce ascutita. :)) Pentru a ne numi apoi “nulitati”, “gasca de bengosi” (adica si pe Viviana, Sociu si Gabi Mincu, care nu s-au manifestat nicicum).
Ovia Herbert n-a pornit nici o polemica. Doar ca i-a spus lui Breban ca are un ego exagerat de umflat daca a venit in club A sa spuna ca el a creat singurele personaje feminine viabile din literatura romana. Da, asta a spus Breban si eu l-am auzit. Breban s-a laudat neincetat (pina si Miruna Vlada a admis asta, in cele din urma), enervant, in loc sa spuna cu adevarat ceva, a adus exemple din critica sa arate cu l-au ridicat pe el in slavi Eugen Simion&co.
Iar Ovia Herbert i-a spus ca nu asta se intimpla de obicei la Cafeneaua Erotica.
ddm, tu nu aveai nimic de zis de te-ai trezit dupa doua saptamini? Sau, brusc, ai dorit sa-ti arati afectiunea pentru Ovia Herbert?
Uitati si aici un link cu urmarile:
http://sora-de-razboi.blogspot.com/2007/11/ce-am-aflat-astazi.html
Interesant este ca toti care l-au acuzat pe Ovia de injuratura n-au reusit sa spuna clar in ce a constat injuratura. Ceea ce imi spune clar: au reactionat din automatism.
N-are de ce sa ne doara capul, haideti sa ne doara de Breban. Ca de ddm ar fi prea jalnic sa ne doara.

Postat de Cătălina George | Noiembrie 27, 2007, 4:20 pm
3.

eu il bagam pe breban pe fata un kulturnic socialist un activist de partid inrait fost membru cc al pcr se inchina la treimea tovarasul opera mama avea intrare libera la ceausescu si acum se lauda ca e dizident bleah nu stiam ca esti comunist ddm zau asa

Postat de Mihai Zabet | Noiembrie 27, 2007, 4:47 pm
4.

auzi ce zice ddm monstru sacru ddm-ule derapezi rau zau asa pai breban e monstru sacru? breban scoate romane la kil ca paunescu scrie fara sir fara cap fara coada vai de capul tau ddm auzi monstru sacru mie greata

Postat de Mihai Zabet | Noiembrie 27, 2007, 4:50 pm
5.

măi, ovia nu prea ştie carte şi se exprimă destul de naşpa, cu o voce de miner, aşa, ai impresia că vrea să-ţi dea una. de la el vrei cultura dialogului? mi-l amintesc şi de la mincu, atunci când lua cuvântul se întunecau oglinzile alea.
asta e, în definitiv nu putem fi toţi la fel. unii-s mai inculţi şi mai gălăgioşi, alţii mai în banca lor. problema e, în definitiv, că nu ştiu ce căutaţi voi la breban în club a. pe bune, nu m-aş fi dus la aşa ceva nici dacă îmi dădeau bani (sau poate doar aşa :)

Postat de mr.kalm | Noiembrie 27, 2007, 5:23 pm
6.

iar breban a scris câteva cărţi. pe bune, încercaţi numai “În absenţa stăpânilor”. eu am citit-o acum vreo 5 ani şi mi-a plăcut tare. e drept, mai târziu m-am apucat (şi nu am terminat niciodată) de Bunavestire şi Don Juan. oricum, Breban e un mare orgolios şi se crede egalul lui Mann şi Dostoievski (ceea ce e, oricum am lua-o, prea mult). de zeci de ani nu vorbeşte decât despre 3-4 autori pe care-i ia mereu ca instanţe suverane. or, cred că mulţi dintre noi am citit ceva mai mult de-atât… (asta apropo de ignoranţa junimii vs cultura vastă a 60-iştilor)

Postat de mr.kalm | Noiembrie 27, 2007, 5:27 pm
7.

mai, am tot umblat prin link-urile-astea si am dat de o tipa lorena lupu. arata bine.

Postat de Andrei Ruse | Noiembrie 27, 2007, 5:30 pm
8.

mr kalm mai bine ovia decat breban zau asa crezi ca daca ai citit in absenta stapanilor si eu am citit bunavestire si animale bolnave asta schimba cu ceva esenta problemei? adica ca breban este un scriitor execrabil? chiar crezi?

crezi sincer ca daca l-ai citit pe breban esti mai inteligent?
mai putin miner?
ai mai multa cultura a dialogului?

sau ai tu un dinte impotriva lui ovia si atunci se explica de ce dai apa la moara comunistului de breban

Postat de Mihai Zabet | Noiembrie 27, 2007, 5:33 pm
9.

deci asta facea ovia pe la rosia montana… :-?

Postat de Andrei Ruse | Noiembrie 27, 2007, 5:36 pm
10.

Sub porecla asta care probabil lui Ovia nu-i spune nimic, iti permiti sa-l cataloghezi drept incult. Am petrecut destul de mult timp in preajma lui ca sa-ti spun ca habar n-ai. Dar chiar nu conteaza de ce ai tu habar, domnule kalm sau cum iti mai zici, pentru ca, nu? asa e bine, cind ii jignim pe altii pentru ca si-au spus o parere. Voce de miner? Mda, si argumentul tau tot cu vocea. Asta-i felul de a judeca romanesc. Cine esti tu, ala cu voce de miner, sa spui ceva despre Breban. Daca te-ai dus in Club A sa-l vezi pe Breban, oricum esti prost.
Astfel de comentarii vedeam zilnic pe forumul de la Evenimentul zilei: tu, jurnalistul x, cu fata de prost, zici asta? bai, ce fata de bulangiu ai (la un comentariu scris despre evenimentele de la parada gayilor) etc etc.
Imi place cum judecati voi lucrurile baieti. Face bine la tonus. Asa va veti simti vii.
Continuati, continuati, nu ma bagati pe mine in seama.

ps: asta i-a zis si Ovia lui Breban: ca n-are de ce sa se considere el Dostoievski in Romania.

Postat de Cătălina George | Noiembrie 27, 2007, 5:37 pm
11.

cu sau fara breban, eu cred ca tot miner ie.

da’ ce brusc s-a transformat hypera in blog colevtiv de avocatura, ptiu…

Postat de Andrei Ruse | Noiembrie 27, 2007, 5:39 pm
12.

Andrei, “glumita” asta a ta de de doi lei, scuza-ma ca iti spun. Sa fie dintele tau impotriva Efectului de seara? Eu eram cu Ovia la Rosia Montana si chiar n-am de gind sa-ti spun ce faceam. Uita-te pe blogurile Mirunei Vlada si al lui Mihai Vakulovski.
Da, Lorena Lupu arata bine si injura la fel, desi … cu maniere de salon. :))

Postat de Cătălina George | Noiembrie 27, 2007, 5:40 pm
13.

aoleo, catalina, mi-am amintit de lorena lupa acum. e o tipa care a venit la miruna la cafenelele erotice si abia lega doo vorbe d-am plecat am crezut c-au chemat starurile emtivi.

si sa stii ca io n-am nimic cu iefectul de seara, chiar daca e cu un singur f. dar ca si claudiu de fata aici, ca bucurestean adica, mie nu-mi plac minerii.

:P

Postat de Andrei Ruse | Noiembrie 27, 2007, 5:42 pm
14.

Vad ca aici s-a deschis de fapt subiect de judecare a lui Ovia.
Poate ar trebui sa ma luati si pe mine la bani marunti, pentru ca si eu m-am exprimat impotriva lui Breban.
Am inteles. Distractie placuta, baieti.

Postat de Cătălina George | Noiembrie 27, 2007, 5:42 pm
15.

doi lei vechi sau noi, asta e intrebarea ! ca acum ceva timp nici nu egzista moneda asta, economic vorbind.

Postat de Andrei Ruse | Noiembrie 27, 2007, 5:43 pm
16.

nu-i frumos catalina sa-l lasam pi ovia sa se dea in spectacol pe undi poati, pi forum, pi blog, laiv chiar si sa nu-l tragim o tzara da ureki. doar cat sa auda mai bini ca de vorbit vorbeste destul.

Postat de Andrei Ruse | Noiembrie 27, 2007, 5:46 pm
17.

eu l-am cunoscut pe ovia la cenaclu la hypera si nu mi se pare ca are voce de miner si nici maniere proaste si nici nu e un idiot asa cum incerca sa acrediteze mr kalm

dimpotriva ovia e un tip super ok si eu in general nu ma insel asupra oamenilor imi este suficient un eye contact ca sa-mi fac o opiniune asa ca nu dau doi bani pe ce zice ddm sau mr kalm

si chiar te-ai luat in gura cu breban catalina?
de ce nu l-ai intrebat la ce treime se inchina? sa vezi mutra pe breban a ha ha ha ha sau cum il ridica in slavi pe ceausescu

Postat de Mihai Zabet | Noiembrie 27, 2007, 5:47 pm
18.

cătălina, ca întotdeauna te agiţi degeaba. ştii şi tu prea bine cum stau lucrurile în privinţa asta. eu mi-am dat cu părerea, atâta tot. reciteşte, te rog, ce am scris şi vezi dacă, dincolo de afinităţile :) tale cu ovia, nu sunt destul de obiectiv şi de echilibrat acolo… comentariile de pe site-ul ev.z.? haide, măi… isterie, isterie, dar nici chiar aşa :)

Postat de mr.kalm | Noiembrie 27, 2007, 5:47 pm
19.

si eu l-am cunoscut ovia. si el m-a cunoscut pe mine. si te cunosc si pe tine si suntem o mare familie.

Postat de Andrei Ruse | Noiembrie 27, 2007, 5:48 pm
20.

Andrei, te folosesti de rahatul aruncat de ddm la doua saptamini dupa eveniment pentru a te razbuna pe Ovia.
Mi-e teama ca o vei face mereu, mi-e teama ca n-o sa uiti niciodata sa folosesti orice ocazie ca sa mai dai un sut celor care ti-au tinut piept o data.
E urit. Eu am plecat. Daca imi mai zici ceva, sa stii ca vorbesti singur aici.

Postat de Cătălina George | Noiembrie 27, 2007, 5:50 pm
21.

dar n-am pentru ce sa ma razbun. e bizar cate chestii stiti voi si io habar nu am. io stiu ca ovia e bun vorbitor ( palavragiu ), dar nu-s suparat pe el, mai ales acum ca stiu ca-i miner.

Postat de Andrei Ruse | Noiembrie 27, 2007, 5:55 pm
22.

Ca intotdeauna, kalmule care n-ai curajul sa-ti arati identitatea?
M-ai urmarit cumva si la wc, si la dus, si la cumparaturi si cind dorm? Hehe, ne plac cuvintele astea gramada, cum ar fi “intotdeauna” si formularile “stii si tu prea bine”.
Of, cita intelepciune, ma inclin. Sau mai bine o sterg pentru ca e chiar mai placut sa citesc altceva decit conflictele voastre falice, mai baieti.

Postat de Cătălina George | Noiembrie 27, 2007, 5:56 pm
23.

dragă cătălina, am spus cam peste tot (şi nici nu era nevoie să spun, fiindcă poţi face o legătură simplă şi rapidă între numele meu şi pseudonim) că în spatele acestui nume sunt eu, c.komartin, deci nu văd care e problema ta. sau nu ai de ce să te legi de mine? eu zic s-o laşi baltă, nu-mi place să vorbesc cu tine când eşti într-o asemenea dispoziţie histeroidă

Postat de mr.kalm | Noiembrie 27, 2007, 5:58 pm
24.

ce identitate mai catalina ca doar se stie ca mr. kalm e claudiu. ce naibii trageti de orice kkt vi se pare suspect numai cassa aveti ce sa raspundeti in comentarii.

calmati-va, mergeti la cumparaturi, beti o cafea. :D

Postat de Andrei Ruse | Noiembrie 27, 2007, 5:58 pm
25.

Eu n-am urmarit sa vad cine este mr kalm pentru ca nu m-a interesat.
Oricum, da, acum se explica. Imi pare rau ca am vorbit aici. Va dati moara unul la altul, iar daca stiam ca este vorba de Komartin nici nu-mi mai pierdeam timpul.
Mie in general nu-mi place sa vorbesc cu Komartin. E prea macho pentru mine si chiar pentru Ovia.
Oricum, vad ca Komartin (aici cacofonia este intentionata) faca echipa buna in acest caz cu Ruse. Impotriva mea si a lui Ovia. Oriunde s-a putut: pe clubliterar, pe hyperliteratura.
La revedere, baieti.

Postat de Cătălina George | Noiembrie 27, 2007, 6:01 pm
26.

eu n-am fost niciodata pe club :))

dar aici de unde si pana unde e pe cupluri ? eu cu ck, tu cu ovia ? hai mai catalina ca e deja spre mai mult decat stupid ce spui.

Postat de Andrei Ruse | Noiembrie 27, 2007, 6:05 pm
27.

aici deja exagerezi catalina mr kalm e un tip cu care se poate discuta excelent nu cred sincer nici ca ruse nici ca kalm is impotriva ta zau asa si nu cred ca sunt nici impotriva lui ovia dar ce ma amestec eu?

Postat de Mihai Zabet | Noiembrie 27, 2007, 6:59 pm
28.

ce discutii interesante, aplicate pe text, din partea unor oameni care nici nu au fost prezenti la eveniment, atacand-o pe catalina ca o haita de lupi infometati….
mai baieti, cred ca puteti mai mult decat mahalagismele astea, pe bune. exact asa am simtit si in acea seara… sa facem cu totii putine eforturi pentru a ne stapani orgoliile si a formula idei, nu spume.

Postat de miruna vlada | Noiembrie 27, 2007, 7:19 pm
29.

:))))))
s-a băgat şi vlada, se putea altfel? of of măi măi

Postat de mr.kalm | Noiembrie 27, 2007, 7:40 pm
30.

mihai, trebuie sa intelegem ca unii oameni au nevoie de importanta sociala si atunci, pentru ca nu fac nimic, isi creeaza singuri situatii in care devin victime, conspiratii literare in cazul de fata, in care sa se simta amenintati. adica bagati in seama.

ce face catalina aici nu este o simpla exagerare, este un effect secundar trist al plictiselii probabil si al unei crize existentiale. nimeni nu a zis nimic de catalina, dar totusi ea insista pe starea aceasta de victima ( de importanta ) si ceilalti care nu au nicio treaba cu ce se discuta aici, dar evident in relatii de prietenie ( vezi miruna si nu numai ) continua sa propage un conflict care numai in capsorul lor mic si trist exista. sunt dezamagit de atitudinea aceasta de gasca, de avocatura si multe alte prostii care lor cel putin le fac viata mai plina.

daca ati face lucruri mai distractive ( uite si sexul e chiar un exemplu - si nu ca s-ar parea ca duceti o oarecare lipsa, e doar o idee ) ati avea putin simt al umorului si nu ati mai sari asa arsi de parca cineva va urmareste cu un morcov. e urat, dar pana la urma orice animal trebuie inteles.

Postat de Andrei Ruse | Noiembrie 27, 2007, 7:41 pm
31.

peace :D

Postat de Andrei Ruse | Noiembrie 27, 2007, 7:44 pm
32.

Catalina,

daca ai citi in singuratatea ta obiectiva (ceea ce nu s-ar fi si putut intampla, desigur…) acest post ai vedea si ce scrie in el.
indiferent cat de atenta ai fost sau n-ai fost, Breban chiar l-a invitat PE OVIA sa ii spuna despre Palahniuk (iti poate confirma domnul Soviany, daca isi aminteste, sau, si mai bine, chiar N. Breban. sau cei mai atenti din sala, nu neaparat din coltul acela).
“afectiunea” mea pentru Ovia e acolo unde ii e locul. postul priveste felul in care a facut acea interventie (pentru ca acele lucruri se puteau spune in o mie de feluri diferite). e legat, pe scurt, de urmatoarele lucruri: el a vorbit/strigat despre ce citesc tinerii de azi (in ideea de a-l pune la punct pe Breban, mai precis: daca noi (a se citi “coltul asta”) nu te citim, pleaca acasa si intra pe net! eu in locul celor din acel colt m-as supara, sincer. si ma supar oricum, pentru ca, de fapt, cum am aratat in post, s-a pus egal intre Ovia si cei din colt, mai rau: intre Ovia si toti tinerii din sala, mai rau: intre Ovia si toti tinerii din Ro, care, nu-i asa, sunt pe acest blog!! sigur ca e problema celor care au interpretat asa, dar e si problema mea ca Ovia s-a exprimat ca si cum), de acest blog (scandalizandu-se rau ca Breban n-a auzit de Hyperliteratura. asadar noi aici suntem niste super scriitori, iar el nu?!). si ar mai fi cateva, legate de felul in care n-a stiut sa gestioneze o minge aruncata la fileu (si, sa fim seriosi, Breban nu arunca in fiecare zi o minge la fileu).

calea spre injuratura s-a parcurs chiar sub ochii tai. si a fost stopata de izbucnirea, totusi temperata, a domnului Valeriu Mircea Popa. obrazul i l-a batut si Miruna, desi ea i-ar putea gasi, intre timp, circumstante atenuante (dar care ar fi, Vlada?! de ce sa nu se poata discuta, oricat de pertinent, dar civilizat la o “confruntare” in public?? de ce ar trebui folosit un asemenea limbaj, iar oalele sa se sparga, la o adica, in capul altora? si de ce, indiferent de cat de prieten sau neprieten sunt cu Ovia, sa nu-mi exprim la fel de public ca si el dezaprobarea? intrebarea finala (retorica…) e pentru Catalina)

altfel, sigura ca da, ego supradimensionat (si e o paranteza facuta de cineva legat de asta, nu mai stiu unde), etc. totusi romanele acelea exista. iar “validarea” au facut-o cititorii si critica literara, pana una alta (nu Breban).

restul observatiilor de prin commuri nu privesc postul meu, asa ca nu fac obiectul unei polemici in care sa ma implic in acest subsol.

Postat de ddm | Noiembrie 27, 2007, 8:33 pm
33.

iti este frica ddm?
ti-e frica de polemica?
nu ar trebui
mai ales ca de undeva din olimp cobori si imparti sfaturi asa din inaltul olimpului tau cum ca breban saracul ce vina are ca nu a auzit de hypera

pai are ddm-ule are ca de ceausescu de exemplu a auzit activist de partid a fost aplaudac a fost si asa mai departe

Postat de Mihai Zabet | Noiembrie 27, 2007, 8:52 pm
34.

Animalul ala din “orice animal trebuie inteles” eram eu, Andrei. Mda, te pricepi la jigniri, ce mai.
Ce victima, mai? Ce importanta sociala? Ma prindeti voi pe mine in conflictele voastre falice, dup-aia imi ziceti ca fac pe victima. Tipic macho, as zice. :P
In alta ordine de idei, nici unul dintre voi n-ati fost acolo, n-ati asistat la intimplare, dar cum arunca ddm rahatul, cum ati sarit sa va bagati nasul in el. Eu, care am fost acolo, daca am zis ceva, gata, fie fac pe avocata, fie pe victima.
Komartin stie el ce si cum a facut ca sa ies eu de doua ori de pe clubliterar. Stie cum l-a amenintat si pe Ovia. Asa ca nu mai discutam.
Andrei, si tu ar trebui sa stii ce ai scris pe bloguri despre mine. Si despre Ovia. Asa ca nu mai face pe nevinovatul.
Plictiseala si criza existentiala? Nu vezi ca aici ai cam intrecut masura? Faci presupuneri asupra vietii mele? Frumos, Andrei, foarte frumos.
De parca eu am pornit tot rahatul asta.
Oare ar fi mai bine sa nu mai postez pe hyperliteratura ca sa nu se creada ca o fac din lipsa de ocupatie? Ca viata mea e un vax mare, ca nu am ce face, ca am nevoie sa ma simt importanta?
Ce sa zic, tot in aceleasi rahaturi cadem. Qed.
Probabil ca am postat prea mult. Am sa ma restring. Nu tin neaparat nici la importanta de a citi in cenaclul de duminica. Ma simt destul de multumita de mine fara sa-mi faca Andrei favoarea de a ma pune in vitrina la muzeu.
Go on, baieti, don’t mind me. Eu am sa-mi vad de viata mea mica si plicticoasa, iar voua va pot ramine lucrurile interesante de facut.

Postat de Cătălina George | Noiembrie 27, 2007, 10:14 pm
35.

pai sa incep cu ddm.- te-ai trezit? din somn?
in public nu ti-am auzit glasciorul si opiniile niciodata (daca chiar le ai sau le tii sub palarie?). lecturile tale nu ma intereseaza , dar tu chiar nu ai habar de lecturile mele. asa ca nu mai presupune ce nu stii!
lui breban i-am citit “ingerul de din ghips - nu?” si mi-a fost de ajuns. am fost atent la alti autori din anii 60-70 :tepeneag (un super autor si actual pe deasupra), buzura, sorin titel, bujor nedelcovici,stefan banulescu etc. o sa-ti faca o lista mai ddm si domnule kalm care le stii pe toate.
despre extraordinarul K. DAR DEPARTE DE CELEBRUL K. ca de la cer la pamant, chiar nu ma mir ca se baga in discutie. mai, tu chiar nu te simti bine daca nu ma musti de cur? oriunde apar. daca eu am voce de miner tu de ce ai voce frate?
de primadona? esti penibil. iar despre lecturile mele la fel ca ddm habar nu ai.
tu esti cititorul si poetul nepereche de la distanta!
ruse la rosia faceam un proiect mai, nu lucram in mina… abilitatile astea le poseda domnul zen. care nici macar nu-si asuma o semnatura reala.
iar seara cu breban a fost de cacat , am vorbit in numele meu si nu poti dialoga cu un breban care doar a monologat toata seara penibil. el nu stie sa dialogheze , vrea sa fie idolatrizat.
percepi diferenta mai ddm?
mai calm si tie iti plac pupaturile in cur. pe cuvant. dar nu le primesti mereu . si asta iti creste frustrarea.
era un banc prin targ acum ceva vreme - cand se sinucide k.? cand? cand o sa aiba destui admiratori.

in final nu ma surprinde nimic. “scandalul” aduce trafic. si tu ruse stii asta nu? bucura-te!

Postat de ovia herbert | Noiembrie 27, 2007, 11:25 pm
36.

catalina, in afara de paranoia ( ca manifestare ) si macho ( ca exprimare ) mai e altceva aici ? faptul ca aici exista libertate de exprimare si mi-am permis sa fac o gluma ( pe care sunt sigur ca ovia o accepta, daca nu atunci e problema mea si a lui, donsoara avocata ) nu inseamna ca am ceva cu tine. sau ai uitat ca abia ce te-am cautat pe net sa vii sa citesti la cenaclu. gandeste putin cu creierul inainte sa lasi un comentariu, nu te mai vaicari atat pe lucrurile din capul tau. sau cel putin nu face asta cu mine, joaca-te cu copii de profesia ta. ma uit mai sus la comentarii si nu vad nicio acuza si nicio jignire la adresa ta ( din patea mea, evident ) pana ai inceput cu povestile tale de victimizare.

si ovia, stai tu linistit ca hyper nu creste ca trafic la scandaluri. relax. plus ca nu asta e preocuparea mea, de trafic am vorbit noi legat de cu totul si cu totul alte povesti.

Postat de Andrei Ruse | Noiembrie 27, 2007, 11:38 pm
37.

+ ca nu ma intereseaza povestea dintre ovia si ck. sau ti se pare ca am vorbit pe subiect aici in comentarii ?

:))

Postat de Andrei Ruse | Noiembrie 27, 2007, 11:40 pm
38.

Andrei, spune-mi un singur lucru: daca eu chiar ma victimizez, haide sa spunem ca da, este un motiv suficient si corect ca sa ma jignesti? Ca sa te iei de viata mea?
Tu stiai foarte bine ca, daca dai in Ovia, ma doare si pe mine.
Gata, lasa, ne vedem prin public. :D

Postat de Cătălina George | Noiembrie 28, 2007, 12:09 am
39.

Ovia a discreditat niste lucruri pe acolo, Catalina! cam despre asta e vorba. ca gazetar cred ca stii ca dreptul la opinie imi apartine si mie, cum iti apartine si tie. si tot ca gazetar stii ca eu nu pot controla reactiile de dupa. mi-ar placea totusi sa sper ca am dat un impuls intr-o directie de care sa nu ne fie rusine.

una e o reactie profund umana la niste texte (poate prafuite la o prima lectura), sau la un autor, sau la un om, si alta spiritul de foarte joasa fronda. din nefericire, acesta din urma a fost sub orice asteptari in Club A. Zabet ar vrea sa ma pronunt asupra unor lucruri care nu s-au petrecut acolo si pe care nu le cunosc suficient. n-o sa o fac. nu asa “functionez”.

si acum o sa pun si fraza finala de pe blogul meu:

Ce aleg să facă unii cu imaginea unei generaţii din care şi eu fac parte? Astfel de reacţii (puse pe seama ei) nu fac decât să o decapiteze.

Postat de daniel d marin | Noiembrie 28, 2007, 12:16 am
40.

Deci mie una imi pare rau ca am participat la chestia asta. Pentru ce am gresit, imi cer scuze. Nu ma victimizez, sint doar suspicioasa in ceea ce te priveste, Andrei, iar in ceea ce-l priveste pe Komartin, nu mai am nevoie de confirmari.
Ma duc la culcare. Noapte buna, baieti si suparati. :P

Postat de Cătălina George | Noiembrie 28, 2007, 12:25 am
41.

catalina, una e sa-mi explici un lucru sau sa nu-ntelegi o gluma ( nu neaparat buna :D ) dar alta-i sa ma acuzi pe mine si pe ck de front comun impotriva voastra. care voi ? de unde si pana unde daca eu sa zicem ca folosesc orice prilej pentru a ma lua de ovia, am si ceva de impartit cu tine ? aici nu e pe cupluri. in general nu prea fac front comun cu nimeni, decat atunci cand e vorba de proiecte misto. but anyway tot mi se pare aiurea reactia ta.

Postat de Andrei Ruse | Noiembrie 28, 2007, 12:38 am
42.

ddm lasa-ne! deja primesti atentia pe care nu o meriti. nu discreditez pe nimeni din generatie sau cum s-o numi ea. am vorbit in nume propriu. ar fi o tampenie sa discreditez eu o gramada de oameni,dintre care pe multi ii apreciez si cu altii sunt prieten. nu de pahar. basca ca din 200o incoace am trecut cam prin toate cenaclurile bucurestene de pana acum- cel facut de nora iuga si soviani, apoi “euridice”, apoi cenaclul de la “litere” condus de ianus. asta ca sa-ti dai seama ca nu vorbesc pe langa in legatura cu cei din generatia mea. tu nu stiu ce faceai in anii aia? caci te-am vazut rar la fata.
eu am spus acolo ceva diferit in ” club a” - ca: “nu am auzit pe nimeni, din generatia mea sau chiar si din promotia 90 - galatanu, ioan es pop, pe ei i-am numit, sa datoreze ceva influentei colosale pe care ar fi avut-o asupra lor scriitura lu breban si marea lui opera.”
asa am spus. dupa care culmea penibilului, el a invocat cativa critici literari de atunci care l-au apreciat pe el. critici de altfel respectabili dar nu infailibili,nici ei in judecatile de valoare- manolescu si simion). si pana aici nu este nimic anormal. dar critica literara nu este un dumnezeu pe pamant. nu este eterna. iar judecatile ei nu sunt infailibile. autorii au nevoie de reconfirmari - in primul rand din partea publicului cat si a criticii. apoi dreptul la subiectivitate in literatura ca receptare este un drept de bun simt al tuturor cititorilor si al tuturor criticilor. unii se pun singuri pe soclu inainte de a fi pusi de cei care ii judeca. (adica de cei de care depind in actul receptarii- publicul si critica literara) si asta mi se pare - paranoia.

tu chiar nu vezi ce scrii? sau nu prea te duce capul sa gandesti?

Postat de ovia herbert | Noiembrie 28, 2007, 1:44 am
43.

cătălina, tu nu te exprimi ca un miner, ci ca daniela buruiană :) cam ăsta-i nivelul tău - de cucoană guralivă şi isterică. sunt sătul de vitejiile tale pe internet şi de obsesia asta a ta să-l scoţi curat şi limpede ca cristalul pe bovia. hai, gata, că m-am plictisit de voi

Postat de mr. kalm | Noiembrie 28, 2007, 1:57 am
44.

taran ca de obicei. lasa-ne si tu!

Postat de ovia herbert | Noiembrie 28, 2007, 2:01 am
45.

@Ovia…poate ca acum reformulate, opiniile tale suna mai putin jignitor insa in seara aceea lucrurile nu au stat asa. De exemplu “critici de altfel respectabili dar nu infailibili,nici ei in judecatile de valoare- manolescu si simion” a sunat(strigat) cam asa : “critica literara nu reprezinta feedback!”
“autorii au nevoie de reconfirmari” …suna foarte trist si oricum nu cred ca reconfirmarea lui breban sau negarea acestuia se putea realiza in club A.
Nu-l apar, nu sunt un fan…mai deloc; respectul insa n-ar trebui uitat. Tu l-ai acuzat in seara aceea ca ar sustine ca l-a adus pe Dostoievsky in literatura romana si te isterizai ca asta trebuie lamurit, ca sa nu ramana cei prezenti la cafenea cu impresia ca pana la Breban nu se mai citise Dostoievsky. Bietul om se referea la stil, cat de egoist si plin de el sa fi fost, nu si-ar fi permis sa spuna ce-ai inteles tu in furia momentului.
Oricum…raman la parerea mea ca nu asta era scopul intalnirii, ca subiectul a fost neglijat grav si ca lucrurile ar fi putut fi evitate daca s-ar fi purtat o discutie pe text, despre erotism, cu referiri la intreaga literatura mult mai pertinente…poate atunci cei care nu aveau idee ar fi tacut din bun simt si cei care aveau ceva de spus ar fi iesit in fata. Fie ca ne place sau nu mi se pare ca asta este una din trasaturile definitorii ale generatiilor de la 87 incoace si anume vorbitul, contrazisul de dragul vorbitului si al contrazisului.

Ana Maria

Postat de zapacita | Noiembrie 28, 2007, 2:49 pm
46.

vino mama sa ma vezi
si n-o sa-ti vina sa crezi
ce-ai crescut la usaaa taaa
ce-a mai mare haimanaaa
ce-a mai mare haimanaaaaa

Postat de Tosa Claudiu | Noiembrie 28, 2007, 4:16 pm
47.

da ovia eşti citit eşti super eşti mişto îmi vine să te iau acasă

mai există acest toşa? sau scrie de la bulău? :)

Postat de mr. kalm | Noiembrie 28, 2007, 11:17 pm
48.

tosa-i lautarul de rezerva LOL
pe mine ma enerveaza cand se vine pe blog cu para uite ce a facut x sau y nu stiu unde pula mea PLECATI MA CU SCANDALURILE INEFICIENTE SI INUTILE va credeti atat de importanti..
:)

Postat de Mihai Tiţa | Noiembrie 29, 2007, 1:28 am
49.

asa este. ai dreptate. asta nu este scandal. este o simpla susa. susanea - cum s-ar spune. dar celebritatea discutiei se datoreaza lui mr. kalm in intregime. sincer.

Postat de ovia herbert | Noiembrie 29, 2007, 1:36 am
50.

apropo, prima data am citit Lovinescu & Sprite si am crezut pentru un moment bucuros intr-o rebrenduire a sucului carbogazos…

Postat de Mihai Tiţa | Noiembrie 29, 2007, 1:46 am
51.

aşa, băi, mâncaţi-vă de cur să aibă ce vorbi Posteritatea!

Postat de i. gorzo | Noiembrie 29, 2007, 1:54 am
52.

dar intr-o hora ca sa nu ramaie vreunul fara cur

Postat de Mihai Tiţa | Noiembrie 29, 2007, 2:14 am
53.

o sa va cada bucati de cur cum ii cad liviei stefan. un cur azi, maine altul.

Postat de Andrei Ruse | Noiembrie 29, 2007, 3:33 am

 
Locations of visitors to this page