17/12/11

mic dar de numele meu

după mai mulţi ani (prin ultimul an de liceu mi-a spus cineva că e ziua mea de nume şi am organizat ad-hoc o mini-petrecere, un fel de “împrietenire” cu numele) mi-am reamintit de Sfântul Daniel. iată:

Sfântul Prooroc DANIEL pentru că se închina lui Dumnezeu, ci nu idolilor, este aruncat într-o gropă cu lei, în vremea împăratului Darie, din care va ieşi nevătămat. În urma acestei minuni, împăratul Darie a scris tuturor popoarelor: "Pacea voastră să se înmulţească. De mine s-a dat această poruncă în tot pământul împărăţiei mele, ca fiecare să se cutremure şi să se teamă de Dumnezeul lui Daniil, pentru că Acela este Dumnezeul cel viu, Care este în veci şi împărăţia Lui nu se va strica şi stăpânirea Lui îndelung stăpâneşte, sprijineşte şi izbăveşte. Apoi face semne şi minuni în cer şi pe pământ, căci a izbăvit pe Daniel din gurile leilor". Mai târziu va fi aruncat pentru a doua oară într-o groapă cu lei din cauza credinţei în Dumnezeul Cel Viu, dar şi de această dată va ieşi nevătămat.

Daniel însemnă, în evreieşte, "Dumnezeu este judecătorul meu“. În limba slavă Dan înseamnă Dar.

iată câteva locuri pe care le voi vizita (asculta) astăzi amintindu-mi acestea. nu va dura chiar puţin, dar dacă totuşi doreşte cineva mă poate însoţi pe linia acestui mic dar. cum unde?! în groapa cu lei! :D

Link 1
Link 2
Link 3
Link 4
Link 5
Link 6
Link 7
Link 8
Link 9
Link 10
Link 11

1 commento:

Anonimo ha detto...

te iubesc!

 
Locations of visitors to this page