23/08/08

nice Hollywood

22.08

m-am mutat la Hollywood. prima surpriză: şoferul bus-ului (o afro-american) nu mă lasă să cumpăr bilet, dar îmi spune what is a must in LA. mi-am lăsat bagajul în cameră şi am ieşit imediat, pentru că deja se întunecase.
în staţia de metrou o fată cântă atât de emoţionant încât o aplaudăm spontan cu toţii (nu pentru bani, doar de plăcere). evident că de la Hollywood/Highland mai în inima Hollywood-ului nu poate fi decât Universal Studios Hollywood (la prima staţie). acolo am coborât. adică foarte aproape. am mai parcurs pe jos cca 500 de metri, n-am luat free shuttle bus-ul, pentru că mi-a plăcut peisajul verde. pe bulevard un indicator: "Caution! Deer Crossing".

Universal City Walk

un elegant spectacol de lumină, muzică, artă şi turism. chiar la intrare atrage atenţia Martin Lawrence Galleries. aici am descoperit-o pe Luidmila Kondakova. "Her paintings portray images and locations that combine reality with a dose of wistfulness"... emigrarea ei din Rusia în SUA, cu "escală" la Paris, mai ales această întâlnire a ei cu Parisul (1991) şi-a pus amprenta asupra viziunii artistice: "I have been dreaming of Paris since my childhood in Russia. I fell in love with Paris at first sight; with its creative vitality, its architectural beauty, the magnificent river Seine and colorful Montmartre... I have always felt that this city has the most romantic heart".
din picturile ei mi-au placut cel mai mult "Quai de Conti", "Paris Nocturne", "The Latin Quarter", "Paris, ville lumiere" si "Brasserie".

back to citywalk: "you may walk-through or stand in this fountain". poţi să treci şi fără să te uzi dacă ai noroc, vreo două persoane au avut. altele nu! :D
poate că au trecut pe lângă mine câteva staruri nocturne, dar eu nu le-am observat. de fapt, mi s-a spus că le pot vedea la Universal Store. store... no way! m-am plimbat ascultând muzica de la concert.

metroul din LA e mult mai plăcut decât cel din New York (nici nu era greu), arată foarte bine şi are aer condiţionat. la staţia Hollywood Universal City poţi afla aproape tot ce te-ar putea interesa despre native americans - o mini istorie în artă şi cuvinte pe stâlpii de susţinere ai staţiei de metrou.
la Hollywood/Highland sunt pe partea cealaltă a dealului. cum urc treptele, un grupuleţ de 10-12 persoane poartă două cruci de lemn, de câte 2 metri fiecare şi un microfon. "It's about relashionship not religious". după care au executat, firesc, break dance, pe o muzică destul de tare. sunt cazat la numai 30-40 de metri, pe Hollywood Boulevard, chiar în faţa Kodak Theatre. am rămas cca 20 de minute pe bulevard înainte să intru. muzică non-stop, improvizaţie, limuzine, panouri luminoase, tipe aproape dezbrăcate. dacă Las Vegas este locul unde lucrurile se petrec în general în casinouri, la Hollywood acţiunea se petrece pe stradă!

Nessun commento:

 
Locations of visitors to this page