24/10/07

mm' poetry (1.3)

3. Ce reprosezi cel mai mult poeziei douamiiste, ce ai vrea nou?

7 commenti:

Anonimo ha detto...

nu am nimic de reprosat, exista autori care (imi) plac si autori care nu (imi) plac. ce as vrea nou? sa fie ceva nou :) cred ca se lucreaza la chestia asta. imi place mult de tot ce face gabi eftimie in sensul asta. a, si de la tinerii din chisinau se porneste o noua generatie.

Anonimo ha detto...

care poezie douamiista de azi? s-a dus deja generatia douamiista. ce se scrie acum de poetii proaspat 'scosi' e rahat.

Livia ha detto...

autosuficienţa şi încordarea.

dorinţa de afirmare cu orice preţ.

găşcuţele şi judecăţile asupra poeziei făcute în umbra lor.

vidul.

Anonimo ha detto...

poate spiritul imitativ, cei noi se inspira din cei vechi si nu le reuseste in intregime, drept rezultat noua poezie mm' cu iz de originalitate :D

Anonimo ha detto...

:) nu poţi reproşa poeziei nimic. indiferent dacă e douămiistă sau nu.
întotdeauna lucrurile se vor împărţi în ceea ce-ţi place şi în ceea ce nu-ţi place.

nu cred că mai există nou. :) de fapt e acelaşi manechin îmbrăcat în alte haine, iar moda well vine - trece - revine cam la 10 ani :P

Anonimo ha detto...

"s-a dus poezia douamiista" ?!
douamiismul nu-i decat un concept, o expresie atribuita ideii de poezie moderna ( sinonim intr-un fel ). care trebuia sa-si faca pe la noi intr-un fel loc, iar baietii & fetele i-au dat un nume mai nonconformist profitand cumva si de inceperea mileniului.

deci sa spui ca douamiismul s-a dus e ca si cum spui ca poezia moderna s-a dus, ori eu vad destule volume la Vinea, destule la Cartea Romaneasca, destuli autori care incearca si multi care reusesc.
insa asemenea comunismului, fiecare curent fiecare lucru nou isi are adeptii in forma sa primara doar, care evolueaza cu timpul insa acesti pioneri vad evolutia ca pe denaturare, iar ei fie nu o inteleg, fie citesc ce nu trebuie, fie gustul lor poetic a ajuns la saturatie sau nu mai au ce sa asimileze. si astfel de_plang.

in ceea ce priveste imitarea, draga ofelia, se imita astia intre ei de cand cu sonetele de acum jde mii de ani, nu zici nimic nou, nimeni nu imita practic pe nimeni, toata lumea vrea sa fie buna si contemporana, ti se pare.

cred ca poezia moderna are nevoie de dorinta de afirmare cu orice pret si de gasti. tocmai asta e si una din caracteristicile sale, sensibilitatea, bun simtul, limbajul previzibil sunt date frumos la o parte, si totul apare frumos ca un "punk is not dead";
ne doare in cur de simbolurile neamului romanesc, simbolurile neamului romanesc pot fi si actuale, nu doar vechi. it doesnt take too much to understand it. heh

Anonimo ha detto...

poeziei douamiiste in sine nu cred ca ii gasesc vreo lipsa foarte grava, basically s-au scris lucruri ok. insa cred ca ar fi destul de nepotrivit, ca sa nu spun low sa se discute sub intrebarea asta despre "gascute", atitudinile personale ale autorilor si ce (nu) se intampla din cauza existentei lor. asta tine in ultima instanta doar de social, nu de scriitura si valoarea acesteia.
cat despre nou, e o intrebare veche daca pot sa zic asa. however, inca n-am aflat ce mi-ar placea sa se intample, in ce directie ar fi bine sau "spectaculos" sa se deplaseze lucrurile.

 
Locations of visitors to this page